Lessen

Kinderen (en volwassenen) leren het beste als de lessen leuk, spannend en uitdagend zijn. Bovendien is de kans dan het grootst dat ze een interesse voor het leven opbouwen. Of een les leuk is of niet, hangt van twee factoren af: de leerkracht en het lesmateriaal. 

Pregels haalt alles uit de kast om het lesmateriaal zo informatief en leuk mogelijk te maken, door aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. In de eerste lessen leiden we de kinderen stap voor stap door de stof, maar later mogen ze hun eigen fantasie de vrije loop laten. Daardoor kunnen ze zichzelf uitdagen en trots zijn op wat ze bedacht en geprogrammeerd hebben.

Wij bieden drie soorten lesmateriaal:

Lessen zonder computer

Om de principes van computers en programmeren te begrijpen, heb je helemaal geen computer/robot nodig. Je kunt gewoon spélen dat je een computer/robot bent. Je ziet dan meteen heel duidelijk wat het verschil is tussen een robot en een mens.

Deze lessen zijn interactief en leuk. De kinderen doen er met plezier aan mee, en leren zo spelenderwijs een aantal belangrijke basisprincipes van computers.

Internet - hoe hou je het leuk én veilig? 

De meeste kinderen doen al van alles met internet. Ze zijn vaak handiger en sneller dan hun ouders. Maar gaat het wel goed? Overzien ze de gevolgen van een grappige selfie of een flauwe grap? En hoe kun je als kind veilig én leuk internetten zonder jezelf en anderen in de nesten te werken?

Programmeren met computers/robots

In deze lessen werken de kinderen met echte computers (laptops of tablets) en echte robots. Het gaat er niet om dat ze een bepaalde programmeertaal leren, maar dat ze kennismaken met een aantal belangrijke principes van programmeren. Met behulp van deze principes zullen ze elke willekeurige programmeertaal makkelijk kunnen doorgronden, en begrijpen ze beter hoe een computer/robot werkt.

De lessen zijn niet alleen leerzaam, maar ook uitdagend en leuk. Eerst maken de kinderen kennis met verschillende commando's. Aan het eind mogen ze hun eigen project bedenken en uitwerken.

Er komen steeds nieuwe robots op de markt. Daarom zult u regelmatig nieuwe 'gezichtjes' op deze site vinden.